Søg
Menu

Du er her: Introduktion Blog Sådan indretter du et lille badeværelse og får det til at virke større visuelt

Sådan indretter du et lille badeværelse og får det til at virke større visuelt

Kæmper du med pladsmangel på dit badeværelse? Intet problem, selv et lille badeværelse kan forvandles til et behageligt, luftigt rum. Vi vil vejlede dig i, hvordan du får et lille badeværelse til at se visuelt større ud og opfylde alle de funktionelle krav.

Vælg lyse farver

En lys farve er det oplagte valg til et lille badeværelse. Gå efter creme, beige, lysegrå eller brun. Hvis du er bekymret for kedelighed, lege med træ- eller stendekorationer. Hvis du ikke vil give afkald på mere dristige farver, dedikerer du bare en væg til dem - for eksempel bag spejlet eller i brusebadet, eller brug dem til mindre elementer som haner og tilbehør.

Jo færre samlinger, jo bedre

Et stort antal samlinger deler visuelt badeværelset. I modsætning hertil giver store fliser et rent og luksuriøst indtryk. Og hvis du vil have noget virkelig designer, kombiner dem med 3D-fliser. Men behandle dem omhyggeligt, ligesom dristige farver. De vil være et unikt dominerende element på badeværelset.

TIPSelv et lille badeværelse kan se luksuriøst ud. Læs vores 7 tips til at indrette et luksuriøst badeværelse.>>

I stedet for et badekar, så benyt en bruser

Det giver selvfølgelig mening. Et badekar ville optage mere plads. Men en brusekabine skal vælges korrekt. Så vil det ikke kun spare plads, men også visuelt forstørre badeværelset.

Den ideelle løsning er en walk-in bruser uden bakke, dvs. med en åben indgang. Et fladt gulv med en ensartet flisebelægning vil virke som en forlængelse af rummet. Skærmen bør ideelt set være lavet af klassisk gennemsigtigt glas, som ikke vil opdele rummet.

Har du et rektangulært badeværelse? Så behøver du ikke bekymre dig om et kortere rektangulært badekar. Men overvej om du har den rette plads til det, med hensyn til placeringen af håndvasken, toilettet og vaskemaskinen.

Et toilet, der ikke optager plads

Hvis du har et badeværelse med et toilet, skal du vælge et væghængt toilet monteret på et installationssystem. Skylle mekanismen på fritstående toiletter optager for meget plads og bryder visuelt ensartetheden på badeværelset. Desuden er det ret retro i dag.

Vælg møbler omhyggeligt

Bredere men mindre dybe skabe, der ikke stikker så meget ud i rummet, er ideelle. Udnyt også pladsen under håndvasken mest effektivt. Hvis du vælger en bordpladesvask (ikke indbygget), får du endnu mere opbevaringsplads.

Undgå derimod åbne hylder, der ville være distraherende, og hold overfladerne så rene som muligt. Hvis du har muligheden, løs hylden i brusekabinen i form af en niche i væggen. Det ser designeragtigt ud og sparer lidt plads.

Kan vaskemaskinen stå et andet sted?

Når du indretter et badeværelse, tager vi automatisk hensyn til vaskemaskinen. Men det optager meget plads. Overvej om der er plads til det et andet sted.

Hvis badeværelset er din eneste mulighed, skal du forsøge at inkorporere vaskemaskinen så meget som muligt i rummet og bruge pladsen ovenover den. Du kunne for eksempel placere den ved siden af håndvaskeskabet og forlænge skabets top til over vaskemaskinen. Eller installer et hyldesystem med opbevaringskasser på væggen ovenover den.

Et stort spejl forstørrer rummet visuelt

Den perfekte måde at visuelt forstørre et badeværelse på er med et stort spejl. Der skal så være belysning ved siden af det på begge sider, så du ikke får skygger i ansigtet. En fantastisk løsning er et LED-spejl med indbyggede lys. Dette vil spare plads omkring spejlet og få rummet til at se lidt mere ensartet ud igen uden lamper, der stikker ud i rummet.

Vi vil være glade for at lave et specialfremstillet LED-spejl til dig. Du kan vælge den optimale størrelse, men også lysets farve. Smart tilbehør som et indbygget kosmetikspejl, en bluetooth-højttaler, et dugfrit spejlvarmer eller en vejrstation med WIFI er fantastiske tilføjelser.

Se vores udvalg af skræddersyede LED-spejle.

Sats på spotlys

Vi har normalt ikke dagslys på badeværelset, så vi må stole på kunstig belysning. Og jo mere lys, jo mere rummeligt ser rummet ud.Til et lille badeværelse er indbyggede spotlights i loftet det bedste valg. De optager ikke plads og kan placeres frit. Lyset vil blive jævnt fordelt i hele rummet.

Men det er ikke kun designet, der betyder noget med badeværelsesbelysning. Læs videre for at finde ud af, hvordan du vælger den rigtige belysning til dit badeværelse.

Tilbage til oversigt

Op