Søg
Menu

Du er her: Introduktion Blog Hvad er den ideelle højde for et spejl i badeværelset?

Hvad er den ideelle højde for et spejl i badeværelset?

Planlægger du at købe et spejl til dit badeværelse og er usikker på dets dimensioner? Hvad er den ideelle højde for spejlet, og hvor højt over vasken bør det placeres? Lad os tage et kig.

Højden på et badeværelsesspejl er en individuel ting

Du bør kunne se dit hele ansigt og overkrop i spejlet, mindst op til brystniveau. Den minimale højde for et badeværelsesspejl er derfor 60 cm. Dette betyder dog ikke, at det er den ideelle løsning.

Hvis der er store højdeforskelle mellem familiemedlemmer, skal du justere højden på spejlet derefter. Den nederste kant af spejlet bør være 100-120 cm over gulvet, og den øverste kant skal række over hovedet på alle, der vil bruge det. Tag derfor højde for det højeste og det laveste medlem af husstanden. Det er bedre at give lidt ekstra plads og vælge en større størrelse.

I badeværelset anbefales det dog ikke, at spejlet går helt ned til gulvet. For det første giver det ikke meget mening, da du vil placere det bag vasken, og du kan begynde unødigt at stille spørgsmål ved din egen krop.

Lad os opsummere det grundlæggende om højde og placering af spejlet i badeværelset:

  • Den minimale højde på et spejl er 60 cm.
  • Alle medlemmer af husstanden bør kunne se sig selv i spejlet fra brystet til toppen af hovedet (med en generøs margin).
  • Den nederste kant af spejlet bør være 100-120 cm over gulvet.

Hvad er den ideelle bredde på et badeværelsesspejl?

Du bør kunne se dine skuldre i spejlet, men ellers afhænger bredden hovedsageligt af dine præferencer. Hvis du har et lille badeværelse, kan et bredere spejl få det til at se visuelt større ud. Et spejl vil også hjælpe dig med at bringe mere lys ind i badeværelset, da det vil reflektere det.

Artalos serie af LED-spejle kan du vælge højde og bredde på spejlet, så det passer til dine behov, op til en størrelse på 100×200 cm. Med indbygget belysning vil det være et smukt designelement på badeværelset.

Hvor skal spejlet placeres?

Over vasken, selvfølgelig. Men hvis du planlægger et helt nyt badeværelse og kan vælge præcis, hvor vasken skal være, er det værd at tænke over.

Hvis dit badeværelse er mørkere, eller du simpelthen ønsker at tilføje mere lys, placer spejlet over for lyskilden. Dette kunne være et vindue, kunstig belysning eller indgangen til badeværelset. Spejlet vil reflektere lyset og forvandle selv et mørkere rum til et pænt belyst badeværelse.

Men tænk også over, at et spejl placeret over for døren kan være en smule skræmmende. Forestil dig at gå på toilettet om aftenen og se uventede bevægelser i gangen eller i rummet ved siden af i spejlet. Det kunne være bevægelsen af et gardin eller skyggen af en gren i et vindstød - men du kan ikke rationalisere det i det sekund.

Hvordan løser man spejlet på badeværelset for børn?

Hvis størrelsen på badeværelset tillader det, kan du lave dit eget hygiejnehjørne for børnene. Især små piger vil helt sikkert nyde et pigehjørne, hvor de kan sætte deres tandbørste, yndlingstandpasta, kam, hårelastikker og andre småting. Højden på spejlet kan således tilpasses fuldstændigt til dem.

I et lille badeværelse er den mest almindelige løsning en skammel for børnene at stå på. Placer derefter spejlet så lavt som muligt over vasken, så børnene tydeligt kan se sig selv. Den sidste løsning er et mindre spejl på en arm, der også kan bøjes op og ned. Sådanne spejle har tendens til at være forstørrende på den ene side, så de vil være praktiske for dig til at lægge makeup eller barbere dig lettere.

Et stort spejl er ikke den eneste måde at forstørre dit badeværelse visuelt på. Hvis du har at gøre med et mindre rum, kan du finde masser af nyttige råd i Sådan indretter du et lille badeværelse og gør det visuelt større.

Tilbage til oversigt

Op