Søg
Menu

Du er her: Introduktion Blog Sådan limes et spejl på fliser: Komplette instruktioner

Sådan limes et spejl på fliser: Komplette instruktioner

At montere et spejl på en væg er ikke for kompliceret. Hvis du ønsker at undgå at bore i fliserne, er det tid til at lime det fast. Hvordan limer du korrekt et spejl på en flise? Vi vil råde dig om, hvad du skal forberede dig på, og hvordan du gør det med et perfekt og frem for alt pålideligt resultat.

Hvad skal man bruge til at lime spejlet på fliserne?

Du har tre muligheder, nemlig dobbeltklæbende tape, lim eller silikone. Lad os se nærmere på alle tre.

Dobbeltklæbende tape

Fordelen ved dobbeltklæbende tape er hastigheden og renligheden i limningsprocessen. Sørg for, at den har tilstrækkelig bæreevne og er egnet til våde miljøer. Den bedste løsning er skumtape, som kan håndtere mindre ujævnheder, kompensere for mindre stød og let kan fjernes, hvis du ændrer planer med spejlet. Jo større densiteten af skummet er, desto højere er tapens bæreevne.

Du kan finde tapetyper, der er egnede til at tape spejle op, fra mærker som TESA, CEYS Blue Tape eller Den Braven. TESA 4952 tape har for eksempel tættere skum, bedre klæbeevne og binder øjeblikkeligt. Derudover er den modstandsdygtig over for ændringer i temperatur og fugtighed. Sørg for ikke at spare på tapen for at sikre, at den holder spejlet.

Spejllim

Den sikreste løsning er en lim designet specifikt til spejle, oftest baseret på akryl. Du kan stole på, at disse er fri for stoffer, der kunne beskadige spejlet. Disse limtyper er hårdere, men de tørrer også lidt langsommere, så du skal holde og fiksere spejlet længere, når du limer.

Du kan også bruge det, der kaldes MS polymerlim, som i bund og grund er en to-i-en lim og fugemasse. Disse limtyper har høj initial klæbeevne og vil holde selv tungere spejle. Gå for eksempel efter UHU Montage MS polymer, Bison Poly Max eller Mamut Glue High Den Braven.

Vær forsigtig med, at limen ikke indeholder acetater, der reagerer med spejlets overflade. De ville skabe sorte pletter.

Silikone

Den tredje mulighed er at lime med silikone. Dette skaber en stærk og fleksibel binding, der pålideligt modstår vand og temperaturforskelle. Men som med spejle, pas på acetater, som findes i for eksempel sanitets-silikone. Det ideelle valg er den neutrale silikone alcoxy. Silikone er også egnet til ru, ujævne overflader, men disse er undtagelsen for fliser.

Så hvad skal man vælge?

Hvis du limer et spejl på en ujævn overflade, skal du kombinere styrken af limen eller silikonen med dobbeltklæbende tape. For glatte fliser vil kun én af disse limningsmetoder pålideligt være nok. Hvis du bruger lim eller silikone, skal du dog fiksere spejlet, indtil samlingerne er tørret.

Hvis du fikserer større og tungere spejle, som f.eks. vores skræddersyede Artalo skræddersyede LED-spejle, er ophængning på kroge den mest pålidelige metode. Selvom du ikke kan undgå at bore, vil du være sikker på, at spejlet bliver siddende. Alt monteringstilbehør er inkluderet.

Før du begynder at lime spejlet

Fliserne, som du vil lime spejlet på, skal være grundigt rengjorte. Fjern først alt støv og rengør dem derefter med et kemisk rengøringsmiddel. Dette må ikke indeholde oliebaserede stoffer for at forhindre, at dine hænder udtørrer; i stedet skal du affedte overfladen. Glem alt om Jar, Pur eller Cif.

Teknisk benzin, perchlorethylen eller teknisk alkohol er ideelle, da de vil fjerne fedt, snavs og fugt fra overfladen. Rengør også spejlets limede overflade grundigt med et passende mildt rengøringsmiddel.

Sådan limes spejlet på fliserne

Alt er klar, og vi kan begynde at lime! Lad os se på limningsproceduren med dobbeltklæbende tape efterfulgt af lim eller silikone.

At lime spejlet med dobbeltklæbende tape

Med tape er det et enkelt og rent arbejde. Placér dit spejl på en flad overflade og tapé i den retning, spejlet hænger - lodret. Påfør det på begge sider fra spejlets øverste kant hele vejen ned og påfør et par strimler med jævne mellemrum i midten af spejlet. Vælg mængden af tape i henhold til dens bæreevne. Tryk derefter spejlet fast mod væggen, og du er færdig. Tapen klæber øjeblikkeligt.

Klæbning af spejlet med lim eller silikone

Her vil du have lidt mere arbejde at gøre.Påfør limen på bagsiden af spejlet i gitterformede prikker med jævne mellemrum. Lad en centimeter eller to være fri langs siderne. Dette skyldes, at når spejlet presses mod væggen, vil limens overfladeareal øges og kunne løbe over kanterne.

For større spejle eller ved brug af længere tørrende lim eller fugemasse er det en god idé at sikre fastgørelsen med flere strimler af dobbeltklæbende tape. Hvis du ikke har tape, skal spejlet understøttes, indtil limen eller silikonen er helt tør. Du kan bruge en stol eller trælister til støtte. Dette kan dog være et problem for et spejl over en vask. Under alle omstændigheder, efter at have presset spejlet mod væggen, vent et minut og hold det på plads.

Og du er færdig!

Har du endnu ikke fundet det perfekte badeværelsesspejl? Tjek vores udvalg af Artalo LED-spejle. Vi laver dem efter dine specifikationer, og du kan vælge en række smarte tilbehør, der passer til dem.

Tilbage til oversigt

Op